Over Manichel

 

 

De naam Manichel

 

Een veel gestelde vraag aan mij is, waar de naam Manichel vandaan komt. Het betreft een samenvoeging van mijn naam Anneke Michels, dat op dit moment soms meer voelt dan mijn eigen voornaam. Chique en uitdagend, zoals de weg die ik heb bewandeld om tot de twee collecties te komen. Manichel is echt in mijn bloed gaan zitten.

 

Het onstaan van de Manichel tas

Het idee van de Manichel tas komt eigenlijk vanuit een heel ander product dat ik had ontworpen, met magneten. Je kunt stellen dat ik gelijk een klik had met magneten. Vanuit dat idee kwam de eerste collectie van de Manichel tassen: de couture lijn.  Doordat de oorsprong van de tas is ontstaan vanuit een ander product dan een tas, is een Manichel tas dan ook echt een bijzonder ontwerp. Ik mag wel zeggen dat het magneten systeem van de couture collectie met recht evolutionair te noemen is. Het heeft me twee jaar gekost om de tassen te ontwikkelen en ik heb veel tijd besteed aan de vormgeving en afwerking. Deze tassen uit de couture lijn worden alleen gemaakt op persoonlijke bestelling  in atelier privé. Voor de liefhebbers zijn er nog enkele unieke exemplaren uit deze eerste couture serie te koop.

Later kwam het idee voor de Manichel modulair. Een tassenlijn met dezelfde look als de couture tas maar met een ander productieproces. Deze tassen collectie is echt in een flow ontstaan en is relatief snel ontwikkeld. De tassen bestaan uit modules waardoor jij de tas zelf kunt samenstellen. Ik ben enorm trots en blij met deze lijn omdat deze tassen jouw de keuze geeft je tas samen te stellen zoals jij dat wenst en je geweldige combinaties kunt maken. Hij is licht in gewicht en staat toch fier overeind.

 

Dutch design

Manichel is echt een Dutch design. De tassen zijn door mij ontworpen en ontwikkeld en worden allemaal handmatig door mij gemaakt, zodat je dit ook een echt 100% Nederlands product kan noemen. Om nog een stukje verder te gaan: in het thema Dutch design werk ik veel met foto-art uit Nederland op de tassen van Manichel, met bijvoorbeeld glas beschilderde ramen van Nederlandse kerken in de prachtige kerkcollectie of bijvoorbeeld de Delfts blauwe collectie.

 

More than a bag it’s a treasure

Ik ben niet echt een modepoppetje; trek me niet zoveel aan van de mode,  ik draag wat ik mooi vind en hou zeker van vrouwelijke kleding. Ik ben een beetje gek en vooral out-of-the-box. Zo zijn de tassen ook: de vorm is out-of-the-box evenals de mogelijkheden. Daarom vind ik het leuk om een Manichel tas een meerwaarde te geven, waardoor het meer is dan een tas alleen. Hierdoor wordt jouw tas een soort schatkist; hoe bijzonder om er zo een bij je te dragen. Uniek en persoonlijk en niet alleen een fashion product. Its more than a bag, it’s a treasure.

 

De Manichel tas, dat ben ik

De ontwikkeling van de tassen, de ideeën, de meerdere uitdagingen op elk front heeft mij letterlijk gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben trots op mezelf en op de tassen collectie zoals deze er nu staat. Ik heb geleerd dat als je heel dicht bij jezelf blijft, geduld hebt en je focus goed blijft, alles mogelijk is. Een Manichel tas is een tas die fier overeind staat en veel kracht uitstraalt. Waarschijnlijk omdat deze tas vanuit het niets is ontstaan en door mijn passie, doorzettingsvermogen en met veel zorg is gegroeid tot wat het nu is.

Nog zoveel ideeën leven in mij en ik kan niet wachten deze in de toekomst allemaal te verwezenlijken. Voor nu ben ik super blij met deze twee collecties Manichel tassen en ik hoop dat ik er veel vrouwen blij mee mag maken. En voor iedereen die dit gelezen heeft, Ik hoop dat we elkaar een keer mogen ontmoeten.

 

Manichel - More than a bag it’s a treasure