Dutch delft blue on a Manichel bag

 

 

Eindelijk de alle eerste collectie Manichel modulair in het kader van Nederlands getint fotoart.

 

 

Delfs blue used for a design on a Manichel bag

 

 

Het idee voor een Delfts blauw collectie zat al een tijdje in mijn hoofd, maar door tijdsgebrek werd deze nog niet gerealiseerd. Toen ik de foto van een Delfts blauw boord bekeek, vroeg ik mij af of het wel iets zou worden, want Manichel is out-of-the-box, maar altijd stijlvol. Nadat ik een tijdje het bord in mij op had genomen, kreeg ik een idee. Wat als we de foto zo gaan vergroten dat je de pixels gaat zien, dan wordt het weer een ander schouwspel. Ingezoomd op de foto zag ik dat een detail leuke belijningen bezat en mooi van kleur was. Het is een kleur blauw die echt mooi te dragen is bij een outfit.

Met dit als uitgangspunt ben ik aan de slag gegaan met deze print. Dit ontwerp heb ik vrij eenvoudig gehouden en heb ieder deel van elke tas een stuk van de print bedeeld. Zo is elke kant van een tas anders waardoor het spannend blijft om naar te kijken.

 

Eenmaal omlijst met de zwarte bies, waar Manichel zo bekend om staat, komt er werkelijk een prachtig kleurspel te voorschijn. Het is heerlijk, elke keer weer, een Manichel tas om te toveren tot een waar kunstwerk. In dit geval met een bekend stukje cultuur uit ons eigen Nederland. Het proces van het bedenken, ontwerpen en maken van de tas is elke keer weer een genot. Het blijft altijd een verassing hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Een ding is zeker, deze prachtige frisse Manichel collectie zal waanzinnig staan bij een gekleurd jurkje of gewoon bij zwart /wit. Wees trots op Nederland en draag deze Delfts blauwe Manichel tas met trots.